1 בסיר גדול וכבד מטגנים את הזנבות עד להשחמתם. בסיום הטיגון מוציאים ומניחים בצד.
2 מטגנים את הבצל והכרשה במשקעים שנותרו בסיר מ"סגירת" בשר הזנב, עד להזהבתם. מוסיפים את שורש הסלרי, הפטרוזיליה, עלי הדפנה והתימין, ומוזגים את בקבוק היין בשלמותו אל הסיר.
3 ממתינים כ-5 דקות לריכוז וצמצום הנוזלים, ומחזירים את הזנבות אל סיר הקדירה. מביאים לנקודת רתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את בצלצלי השאלוט, ראש שום שלם והפולים הקטומים והנקיים.
4 מנמיכים את הלהבה או לחלופין מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך כשש שעות.
5 כחצי שעה לפני סיום הבישול, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס וממשיכים לבשל עוד כ-45 דקות. סוחטים מיץ לימון ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לפסח