1 טוחנים בבלנדר פטרוזיליה, כוסברה, בצל לבן, תפו"א ושיני שום.
2 מערבבים בקערה את הבשר הטחון, התערובת שטחנו, ¼ כוס שמן קנולה, ¾ כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, כף שטוחה של כמון, כף שטוחה של אגוז מוסקט, ½ כפית קינמון , ½ כפית אבקת מרק עוף וחצי כוס של פירורי פנקו.
3 לשים את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל אחיד (מעט יותר גדול מכדור פינג פונג).
4 מחממים ½ כוס שמן בסיר ומוסיפים בצל סגול עד להזהבתו. מוסיפים את הפולים, האפונה והשומר.
5 בקערה נוספת מוזגים ½ כוס מים רתוחים ומוסיפים ½ כף אבקת מרק עוף, כפית כורכום, כפית פלפל שחור, ½ כפית אגוז מוסקט.
6 שופכים את התערובת הנוזלית לתוך הסיר ומפזרים מעל את עלי הסלרי.
7 מוסיפים את הקציצות ומבשלים למשך 40 דקות על אש נמוכה.
>> לשאר מתכוני התכנית הראשונה של "עושים שכונה"