מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות בשר בנוסח מרוקאי

מנה מרוקאית אותנטית של קציצות בקר ועשבי תיבול ברוטב עשיר של אפונה ופול

|עושים שכונה| פורסם14:21
קציצות מרוקאיות

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • ½ קילו בשר טחון

  • ½ חבילת פטרוזיליה
  • ½ חבילת כוסברה
  • 1 בצל לבן
  • 1 בצל סגול
  • ½ כוס פירורי פנקו
  • 1 תפו"א
  • 5 שיני שום
  • שמן קנולה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • אגוז מוסקט
  • קינמון טחון
  • אבקת מרק עוף
  • ½ שקית פולים קפואים
  • ½ שקית אפונה קפואה
  • 2 ראשי שומר
  • ½ חבילת עלי סלרי

אופן ההכנה:

1טוחנים בבלנדר פטרוזיליה, כוסברה, בצל לבן, תפו"א ושיני שום.

2מערבבים בקערה את הבשר הטחון, התערובת שטחנו, ¼ כוס שמן קנולה, ¾ כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, כף שטוחה של כמון, כף שטוחה של אגוז מוסקט, ½ כפית קינמון , ½ כפית אבקת מרק עוף וחצי כוס של פירורי פנקו.

3לשים את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל אחיד (מעט יותר גדול מכדור פינג פונג).

4מחממים ½ כוס שמן בסיר ומוסיפים בצל סגול עד להזהבתו. מוסיפים את הפולים, האפונה והשומר.

5בקערה נוספת מוזגים ½ כוס מים רתוחים ומוסיפים ½ כף אבקת מרק עוף, כפית כורכום, כפית פלפל שחור, ½ כפית אגוז מוסקט.

6שופכים את התערובת הנוזלית לתוך הסיר ומפזרים מעל את עלי הסלרי.

7מוסיפים את הקציצות ומבשלים למשך 40 דקות על אש נמוכה.

>> לשאר מתכוני התכנית הראשונה של "עושים שכונה"

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il