1 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את הקמח, המים, השמן, הסוכר, המלח והשמרים עד לקבלת בצק אחיד וחלק, כ-7-10 דקות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כשעה.
2 מחלקים את הבצק ל-2 ומתפיחים שוב כחצי שעה.
3 מחממים את התנור ל-220 מעלות.
4 מרדדים את שני חלקי הבצק לצורת פוקאצ'ה מוארכת, מושחים בשמן זית ואופים בתנור כ-20-25 דקות, עד שהבצק שחום ופריך.
5 מכינים את העוף: מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה או סיר רחב, ומטגנים בו את כל הבצל, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את העוף ומטגנים על אש נמוכה כ-45 דקות, עד שעוף מוכן. אפשר להוסיף מעט מים אם המחבת מתייבשת. כ-5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את האורגנו, הטימין, הרוזמרין והשום ומערבבים.
6 מכינים את הירקות: פורסים את הבטטות, השומר, הפלפלים, הזוקיני והפטריות לפרוסות ארוכות, מערבבים עם השום, שמן הזית, האורגנו, הטימין והרוזמרין. מסדרים בתבנית תנור, מפזרים מלח גס מעל ואופים עד שהירקות שחומים ורכים, כ-40-45 דקות.
7 מרכיבים את המנה: מניחים פוקצ'ה על צלחת גדולה, מורחים בבצל ושמן זית מתוך סיר העוף ומסדרים מעל את הירקות ואת העוף.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו אלינו על ידי המתמודדים.