1 מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצלים, תוך כדי ערבוב עד כדי שקיפות.
2 מוסיפים שתי כפות קמח ומערבבים במשך דקה. לא לשרוף את הקמח!
3 בהדרגה מוסיפים את הציר ומערבבים היטב עם כף עץ. דואגים למסה אחידה, ללא גושי קמח. לאחר הוספה של שתי כוסות בערך, נוצרת רביכה עדינה ואחידה. מוסיפים את שאר הציר ומערבבים.
4 מוסיפים את קוביות העגבניות המקולפות, את רסק העגבניות, זר התבלינים מלח ופלפל.
5 מבשלים כחמש עשרה דקות.
6 מוציאים את זר התבלינים וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט או בבלנדר רגיל.
7 טועמים ומתקנים תיבול. אם חמיצות העגבניות גבוהה מידי, אפשר להוסיף טיפה סוכר (חצי כפית, לערבב היטב ושוב לטעום).
גיוון (אופציונאלי):
1 במחבת קטנה, על אש נמוכה מאד, מטגנים בשמן זית את פרוסות השום, במשך 15-20 דקות. בשום פנים ואופן לא להשחים אותן.
2 אם אוהבים את טעם הרוזמרין, מוסיפים בחמש הדקות האחרונות גם 5 מחטי רוזמרין קצוצות דק.
3 מוסיפים את השום עם, או בלי, הרוזמרין לצלחת ההגשה ועליה מוזגים את המרק.
4 למרק עדין יותר, ניתן לסנן את המרק דרך מסננת עדינה, תוך כדי מעיכה של המרק. בתיאבון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):
אנרגיה | 231 קלוריות |
חלבונים | 6 גרם |
פחמימות | 36 גרם |
שומנים | 8 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה