הפסטה:
1 בקערת המערבל מניחים קמח מנופה, יוצרים גומה ומוסיפים ביצה, שמן זית, מלח ועגבניות מיובשות. מערבלים.
2 לשים לבצק גמיש ואחיד (ניתן להוסיף קצת קמח במידת הצורך), מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של שעה במקרר.
3 חוצים את הבצק ל-2 כדורים.
4 בעזרת מכונת פסטה מרדדים כל כדור לעלה דק וארוך.
5 חותכים למלבנים קטנים בגודל של 4 על 2 ס"מ.
6 בעזרת האצבעות מקרבים בין שני החלקים הקצרים של המלבן ובכך יוצרים מעין פרפר / פפיון.
7 מניחים על צלחת מרופדת בנייר אפיה מקומח עד ליבוש הפסטה.
8 מבשלים לדרגת "אל דנטה" במרק או במים רותחים עם מלח למשך 4-6 דקות.
המרק:
1 מעבדים במעבד מזון את בשר העגבניות המפולט, השום ועלי האורגנו לתערובת סמיכה ומלאה בחתיכות.
2 בסיר גדול מחממים את שמן הזית. מוסיפים גזר, סלרי ואת הבצלים הקטנטנים ומקפיצים כ-2-3 דקות.
3 מוסיפים את הציר, עלה הדפנה ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות.
4 מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה נוספת, מוסיפים את תערובת העגבניות ומרתיחים 6 דקות.
5 מוסיפים את פרפרי הפסטה העגבניות המיובשות, שעועית ירוקה/אפונה ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט וסוכר. מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות.
הגשה:
לצלחת עמוקה מוזגים מהמרק, מעטרים בעגבניות אפויות ועלי אורגנו טריים, מגישים מייד.