1 מטגנים קלות את קוביות הבשר בסיר לחץ – בערך דקה מכל צד. מוסיפים נוזלים, סוגרים את הסיר ומבשלים 45 דקות.
2 בינתיים מכינים את הרוטב לבשר: מטגנים בסיר נפרד את בצלי השאלוט (השלמים) והשום, וכל הזמן מוסיפים נוזלים כך שהבצל לא ייחרך אלא יזהיב ויתקרמל. מוסיפים מלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל כחצי שעה.
3 שמים את הבשר הטחון בקערה ומוסיפים בצל מטוגן, בצל חי, מלח, פלפל שחור, פטרוזיליה וכוסברה. מוסיפים ביצה ולשים את העיסה כ-5 דקות.
4 במקביל שוטפים היטב את עצמות המח ומניחים על תבנית אפייה. מלפפים בשר מתובל סביב מח העצם.
5 מחממים שמן עמוק ומטגנים קלות את מח העצם עם הקציצה. מכניסים לתנור חם ואופים כ-20 דקות. קורצים קציצות מהבשר הטחון. טובלים בביצה טרופה ואחר כך בקמח ומטגנים.
6 כשבשר השפונדרה מוכן מוציאים אותו מסיר הלחץ ומעבירים לתערובת הבצלים והשום. מגררים פנימה עגבניות ללא קליפה וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה, עד לקבלת צמצום של הרוטב ומראה שחום של הבשר.
7 להגשה: מסדרים בצלחת ארוכה שתי קציצות במרכז, שתי חתיכות שפונדרה ומח עצם בצד וסביב הכל בצלי השאלוט.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים