1 הלחם: מערבבים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה את כל החומרים היבשים למעט המלח. מוסיפים לאט לאט את המים ובודקים שהבצק לא רטוב מדי. אחרי 2 דקות לישה מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות.
2 מוציאים את הבצק למשטח עבודה, בוזקים מעט שמן זית ויוצרים כדורים. מעבירים כל כדור לקערה ועוטפים בניילון נצמד. מתפיחים כחצי שעה במקום מעט חמים.
3 המרק: מביאים את העגבניות לרתיחה בסיר רחב ועמוק. מוסיפים את השום, הכרישה, השאלוט ועשבי התיבול ומתבלים במלח, פלפל וצ'ילי לפי הטעם.
4 מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר חצי מכוסה חצי שעה, עד שחלק מהנוזלים מתאדים.
5 שוטפים את האורז טוב טוב עד שרוב העמילן נשטף ומשאירים במסננת לייבוש קל. מטגנים את האורז במחבת עם מעט שמן זית.
6 האפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות. בתחתית התנור מניחים סיר או קערה (מסוג שעמיד בחום) עם מים רותחים.
7 מוציאים כל אחד מכדורי הבצק למשטח עבודה, מקפלים, לשים ויוצרים שוב כדור. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה, יוצרים בעזרת סכין איקס על החלק העליון של הבצק ומכניסים לתנור ל-25 דקות.
8 כשהלחם שחום מוציאים אותו בזהירות למשטח עבודה, חותכים את הכיפה ומרוקנים את תוכנו בזהירות, מבלי לפגוע בדפנות.
9 מערבבים את חומרי הציפוי ומברישים את הדפנות הפנימיות של הלחם. מחזירים לתנור ליצירת קראסט של פנים הקערה.
10 בינתיים טוחנים את המרק בבלנדר מוט ומתקנים תיבול. מוסיפים חומץ בלסמי ואורז מטוגן ומבשלים מכוסה על אש נמוכה 20 דקות.
11 מגישים את המרק בתוך קערות הלחם.
המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.