1 שמים את שני סוגי הבשר בקערה. מגררים פנימה על פומפייה דקה חצי מהבצל (על הצד הדק ביותר של הפומפייה) ואת תפוח האדמה.
2 קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה דק דק, מוסיפים לתערובת ומערבבים. מוסיפים ראס אל חנות, 2 כפות שמן ו-1/4 כוס מים, מערבבים טוב ומוסיפים מלח לפי הצורך. מניחים בצד.
3 חותכים את הקצה התחתון של השומר ומתחילים לפרק עלה עלה (ראו בתמונה). נותנים לחיצה פנימה בכל עלה, כך שייווצר מעין פרח סגור.
4 פורסים את חצי הבצל השני לפרוסות ומטגנים בסיר גדול. חותכים את גבעולי הכרפס לחתיכות באורך 6 ס"מ ומוסיפים על הבצל. מוסיפים גם את חתיכות השומר שהורדנו מהקצה, ומניחים לאידוי קצר.
5 ממלאים את השומר, לוחצים ומניחים בסיר עם הסגירה כלפי מטה. מוסיפים מים חמים עד לגובה השומר, ומתבלים בכורכום, פלפל לבן ומרק עוף. מכסים ונותנים בישול של 15 דקות.
6 חותכים את ראשי הארטישוק לרבעים ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את האפונה ואת השמיר הקצוץ.
7 מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות. אם נשארים נוזלים, מורידים את המכסה ומבשלים עד שהם מתאדים.
** המתכון פורסם לראשונה בינואר 2011