ארטישוק ממולא ברגלי בייבי טלה וסלט שומר לימוניהמרקם העסיסי של המלית וחמצמצות העגבניות יוצרים שילוב טעמים מנצח
צילום: "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה
|
המצרכים (4 מנות):
למלית
לתבשיל העגבניות
לסלט השומר
אופן ההכנה:1 מקלפים את הארטישוק עד שמתקבלות 4 תחתיות יפות, מורחים את התחתיות במעט מיץ לימון ומעבירים לסיר. מכסים במים ומוסיפים כף שמן זית מלח ומעט מיץ לימון מבשלים כ-15 דקות מרגע הרתיחה ומצננים. מסירים בעדינות את ה"שערות" שבתחתית הארטישוק. כשמשתמשים בארטישוק קפוא מספיק לבשל אותו במים עם מעט מיץ לימון ולצנן. 2 מכינים את המלית: מניחים את רגלי הטלה בסיר ומכסים במים, מוסיפים עלה דפנה, שני גבעולי טימין, חצי בצל, חצי גזר ואת ענף הסלרי. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 3 שעות על אש קטנה, מקפידים כי לאורך כל הבישול הרגליים מכוסות בנוזל. 3 כשהרגליים מבושלות, מסירים בעדינות את העצמות ושומרים את כל השאר. קוצצים בסכין ושומרים. קוצצים את הבצל ואת הגזר שנותרו ומזיעים במעט שמן זית, מוסיפים את הרגליים הקצוצות ואת קוביות העגבניה, מוסיפים את היין ועשבי התיבול ומבשלים עד שהיין מתאדה לחלוטין. 4 ממלאים את הארטישוק במלית ושומרים עד ההגשה. 5 מכינים את קונפי העגבניות: קוצצים את הבצל ומזיעים בעדינות בסיר עם מעט שמן זית, מוסיפים את העגבניות הקלופות השום, קורט מלח, קורט סוכר ואת עלי הטימין, מרסקים באמצעות מזלג או כף עץ את העגבניות ומבשלים על אש קטנה עד שמתקבל רוטב סמיך. 6 מעבירים את הארטישוק לרוטב ומחממים לפני ההגשה על אש קטנה או בתנור. 7 מכינים את סלט השומר, פורסים את השומר לפרוסות דקיקות באמצעות סכין חדה או מנדולינה. מתבלים במלח, מיץ לימון ושמן זית. 8 בתחתית צלחת הגשה מניחים מעט מתבשיל העגבניות, ארטישוק ממולא ומסדרים מעט סלט שומר מעל, מעטרים עם עירית ופטרוזיליה ומגישים מיד. >> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג. |