מרק עוף עם קניידלךמרק מסורתי של ליל הסדר, עם הנגיעה של חיים כהן שהופכת את הכל לפשוט הרבה יותר טוב
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
"אחד הזיכרונות החזקים שלי ממרקי עוף זה ה'עיניים' של השומן, שתמיד היו צפות למעלה. היום אני מנקה את השומן הזה, אבל עדיין, בהגשה, אני אוהב לזלף כמה טיפות של שמן זית על המרק, שיזכיר את ה'עיניים' ההן". המצרכים (6 מנות):למרק:
לקניידלך:
אופן ההכנה:>> מתכונים לפסח 1 מכינים את המרק: שוטפים את כל חלקי העוף במים קרים, שמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים ושוטפים את הסיר. 2 מחזירים את העוף ומוסיפים את הירקות וחצי מכמות עשבי התיבול (חצי צרור שמיר וחצי צרור פטרוזיליה). מכסים במים ומביאים לרתיחה. 3 מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעתיים. לקראת סוף הבישול מוציאים את השמיר והפטרוזיליה שבושלו ומחליפים אותם באלה שעדיין לא בושלו. מסננים. מגישים עם כמה טיפות של שמן זית. 4 מכינים את הקניידלך: מערבבים בקערה את קמח המצה, המלח והפלפל השחור. 5 מוסיפים את השמן (או מוח העצם) ומערבבים. 6 מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. 7 מוסיפים את הביצים אחת אחת: אחרי כל ביצה מערבבים היטב, עד שהיא נטמעת בתערובת. 8 מניחים במקרר לשעה. 9 מגלגלים כדורים. מוציאים חלק ממרק העוף לסיר נפרד (כדי לא "ללכלך" את כל הסיר), מביאים לרתיחה ומבשלים את הקניידלך 15-20 דקות. |