המצרכים :לבסיס:
לעוגה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים והחמאה עד שכל הפירורים מצופים. 2 משטחים את תערובת הפירורים בתבנית בקוטר 24 ס"מ שמתאימה לשימוש במיקרוגל, ומהדקים אותה לתחתית. 3 מקציפים במיקסר את הביצים (בשלמותן) והסוכר עד לקבלת קציפה יציבה. 4 מוסיפים את הווניל, השמנת המתוקה והגבינה ומקציפים עד לקבלת בלילה אחידה. פרוסת עוגת גבינה מהמיקרו | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל5 יוצקים את התערובת על הפירורים ומוודאים שאין בועות אוויר. 6 מכניסים למיקרו (לא מכוסה) בעוצמה מירבית ל-2-3 דקות, ובודקים את מצב העוגה (כל האפייה תיערך באינטרוולים של 2-3 דקות) - בשלב זה אמורות להיווצר בועות מסביב. מפעילים את המיקרו לעוד 2 דקות. בשלב הזה מתחילים לראות את העוגה נפרדת מהשוליים. בודקים אם העוגה מוכנה במרכז - נוגעים באצבע בעדינות, ואם היא נרטבת מפעילים את המיקרו לעוד 2 דקות. ממשיכים כך עד שהעוגה יציבה ופניה יבשים. זמן האפייה משתנה ממיקרו למיקרו. 7 מצננים במקרר שעה לפחות, מקשטים בפירות אדומים ומגישים. רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". |