1 מכינים את המרק: מטגנים בצל במעט שמן. מוסיפים בקר ועוף ומטגנים עד להשחמה. מתבלים ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ - 3/4 שעה. מוציאים את העוף וממשיכים לבשל את הבשר כשעה נוספת.
2 מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים ופורסים את שאר הירקות. מטגנים כל ירק בנפרד במחבת עם מעט שמן להזהבה יפה ושומרים בצד.
3 משמנים סיר, שתחתיתו מרופדת בעיגול נייר פרגמנט (למניעת הדבקות). מסדרים שכבות של: שכבת עוף ותפוחי אדמה, מעליה את הבשר והירקות, שכבת אורז וחוזר חלילה. מכסים במרק העוף המתובל כ - 2 ס"מ מעל האורז. חשוב שהנוזל יהיה מלוח, זהו בעצם הטעם לכל הסיר כולו.
4 מביאים לרתיחה קלה בסיר פתוח ואז מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 25 דקות עד להכנתו המלאה של האורז.
רצוי להכין ½ שעה לפני מועד הארוחה ולתת לתבשיל לנוח בסיר עד אז.
הופכים את הסיר על צלחת הגשה. מגישים לצדו עגבניות טריות מרוסקות בתיבול חריף.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה