1 מחממים בסיר שתי כפות שמן זית, מוסיפים את שיני השום ואת עלי הגפן, מתבלים במעט מלח לימון, סוכר וקורט מלח. מכסים במים ומבשלים עד שהעלים מתרככים לגמרי (בערך שעה), אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
2 מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס המבושלים ומתקנים תיבול.
3 מכינים את הדג: מרפדים מגש בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את פילה המוסר במלח, פלפל ומעט שמן זית. צולים בתנור 5-8 דקות (תלוי בעובי הדג).
4 מניחים בצלחת עמוקה כף מהתבשיל וכמה פרוסות של לימון כבוש. מניחים את הפילה מלמעלה ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!