מח "בייבי טלה" בסגנון לבנוניעם סלט עגבניות מבושלות וסלט עלי תבלין
צילום: "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה
|
המצרכים (4 מנות):לסיגר
לסלט העגבניות החם
לסלט עשבי התיבול
אופן ההכנה:1 משרים את המח במשך 24 שעות במים עם מעט מלח במקרר, מחליפים את המים מדי מספר שעות. 2 מעבירים את המוחות לסיר ומכסים במים מוסיפים את החומץ ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות ומצננים בנוזל. מסננים, ומנקים את הממברנה החיצונית. 3 פורסים את המוחות לפרוסות בעובי של כ-חצי ס"מ ומתבלים במלח ומעט ראז אל חנות, במחבת מחממים מעט שמן זית ומטגנים בעדינות את פרוסות המח, מוסיפים כעבור שתי דקות של טיגון, את הבצל הקצוץ ומוסיפים לטגן כ-2 דקות נוספות. מתקנים תיבול. 4 מורחים את עלי הסיגר בשמן, מניחים במרכז העלה מספר פרוסות מח ומפזרים מעל מעט בצל ירוק קצוץ מגלגלים לסיגרים עבים. 5 מטגנים את הסיגרים במחבת טפלון עם מעט שמן על אש קטנה כשתי דקות מכל צד. ומעבירים לנייר סופג. 6 לסלט העגבניות המבושלות: בסיר מטגנים מעט בצל קצוץ, מוסיפים את השום ואת העגבניות ומבשלים מספר שניות, מוסיפים את החומץ ואת עשבי התיבול ומתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר. מבשלים על אש קטנה במשך כ-10 דקות ומצננים. 7 מכינים את סלט עשבי התבלין: מפרידים את העלים מן הגבעולים ומניחים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית ומתבלים במעט מלח. 8 להגשה: בתחתית צלחת מניחים כף מסלט העגבניות כשהוא פושר, מניחים מעל את הסיגר חצוי לשניים ומפזרים מעט סלט עשבי תיבול, מגישים מיד.
>> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג. |