מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
חגים

תבשיל ירקות אביב

מתכון לפסח של השף רפי כהן

|אדום אדום| פורסם12:24
תבשיל ירקות (צילום: Richard Sprang, GettyImages IL)
צילום: Richard Sprang, GettyImages IL

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 קילוגרם אפונה טרייה
  • 1 קילוגרם פול ירוק קלוף פעמיים (ללא קליפה חיצונית ופנימית)
  • 8 ראשי ארטישוק נקיים וחצויים לשניים
  • 3 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 8 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לגודל 4 סנטימטר
  • 3 כוסות בצל לבן קצוץ
  • 2 ליטר מרק עוף צח
  • 1 כוס שמן זית
  • פלפל לבן גרוס
  • מלח

אופן ההכנה:

1בסיר רחב על להבה בינונית מאדים את הבצל הלבן והסלרי הירוק עם שמן הזית במשך 10 דקות, ללא צבע. 2. מוסיפים את ראשי הארטישוק והסלרי, מלח ופלפל לבן ומבשלים כ-20 דקות נוספות. 3. יוצקים את ציר העוף, מביאים לסף רתיחה, מוסיפים את הפול והאפונה ל-10 דקות בישול נוספות. 4. מוזגים לצלחות עם מחצית מכמות הנוזלים שבסיר ומזלפים מעל שמן זית טרי.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il