כוסות שוקולדקינוח שוקולדי כיפי ומפנק מאוד, ועם זאת לא כבד כי הוא לא מבוסס על שמנת אלא על חלב. ניתן להוסיף קצפת למעלה, ואז היא הופכת למילקי ביתי הכי טעים שיש
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 שמים את הסוכר, הקורנפלור והמלח בקלחת בינונית, מוסיפים שליש כוס חלב וטורפים במטרפה ידנית עד לקבלת קרם חלק ללא גושים. מוסיפים את החלמונים, את שאר החלב ואת אבקת הקקאו וטורפים היטב. 2 מבשלים את התערובת על אש בינונית-נמוכה כ-15 דקות תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, עד שהתערובת מסמיכה. לא נותנים לה להגיע לרתיחה. מסירים מהאש. 3 מוסיפים פנימה את תמצית הווניל ואת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. 4 מוזגים את התערובת לכוסות (אפשר לערבב סוגים שונים של כוסות, למשל כוסות יין מעניינות או כוסות חרסינה של פעם). מכסים בניילון נצמד ומצננים לפחות שעתיים (אפשר לשמור יומיים מראש, כך שאפשר להכין את המנה יומיים לפני החג). 5 מקשטים באבקת קקאו ומגישים קר. סטיילינג: שני הולצקר מ-http://www.foo-food.com תודה לפלורליס על הצילומים בלוקיישן והשימוש בכלים http://floralis.co.il |