1 טוחנים היטב את כל חומרי הקציצות, למעט הביצים, קמח המצה, השמן, המלח והפלפל.
2 מעבירים את התערובת לקערה יחד עם שאר חומרי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר למשך לשעה.
3 מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן למשך דקה.
4 מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
5 מוסיפים את האפונה והסלרי ומטגנים דקה נוספת.
6 מוסיפים 2 כוסות מים, מתבלים בכל תבליני הרוטב ומביאים לרתיחה.
7 מכינים קציצות כדוריות קטנות.
8 מוסיפים לסיר את הקציצות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש.
9 מבשלים 35 דקות על אש נמוכה, עד לצמצום הרוטב, ומגישים.
>> והנה עוד ים מתכונים לפסח
המתכון באדיבות שף לירן גבאי, שף פלאפל גבאי המיתולוגי