1 לקונפיטורת הבצלים: מניחים בסיר את פרוסות הבצל ואת השום פרוס דק, מוסיפים את התבלינים ואת שמן הזית ומניחים נייר אפייה/נייר כסף צמוד לבצלים. מכסים את הסיר במכסה ומכניסים לתנור בחום של 120 מעלות ל-3 שעות. מדי חצי שעה מערבבים ומוודאים שהקונפיטורה לא נשרפת.
2 לירקות בקרמל: פורסים את הירקות לפרוסות בעובי ס"מ, מקפידים להשאיר את הבסיס בבצל ובשומר על מנת שהפרוסות לא תתפרקנה בבישול. במחבת מניחים את הסוכר ומבשלים אותו על אש קטנה עד להיווצרות קרמל, מוסיפים את רוטב הסויה ואת השמן ומערבבים, מעבירים את התערובת לתבנית אפייה. מסדרים מעל את הירקות ואת המשמשים מעל הקרמל ומכניסים לתנור בחום 160 מעלות לכ- 25 דקות.
3 מתבלים את הבשר במלח ובפלפל ומורחים אותו במעט שמן זית, מכניסים אותו לתנור בחום 160 מעלות לכ- 40 דקות (אם מדובר בכתף גדולה יש להאריך את משל הבישול בכ- 20 דקות נוספות).
4 לפני ההגשה מחממים את הירקות ואת קונפיטורת הבצלים. בצלחת גדולה מניחים כף מקונפיטורת הבצלים, מניחים מעליה נתח כתף צלויה ומסדרים לצידו מספר פרוסות של ירקות ופירות בקרמל. מגישים מיד.