המצרכים :לקלתית :
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. 2 מכינים את הקלתית: מניחים בקערה את החמאה והסוכר ומקציפים במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד ליצירת פירורים דקים. 3. מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, ומהדקים אותה לתחתית ולדפנות ליצירת קלתית עבה. 4 אופים את הקלתית עד להזהבה, כ-12 דקות. 5 מפזרים את השוקולד הקצוץ על גבי הקלתית החמה. מחכים כדקה עד שהשוקולד נמס ומורחים אותו בעדינות ובצורה אחידה על הקלתית. מניחים בצד לצינון מלא. 6 מכינים את המלית: מפזרים את הג'לטין בקערה ומוסיפים כמה כפיות של מים קרים. מניחים בצד עד שהג'לטין סופח את המים. 7 בינתיים, טורפים יחד בקערה בינונית את החלמונים עם הסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה. מוסיפים את גבינת השמנת וממשיכים לטרוף עד לקבלת מרקם אוורירי. 8 בסיר בעלת תחתית עבה מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה יחד עם גרידת התפוז ומיצי התפוזים. טורפים פנימה את הג'לטין שהתרכך וממיסים אותו בתערובות. מסירים מן האש ומניחים בצד ל-5 דקות כדי לתת לטעמים להיספג. 9 תוך כדי ערבוב בלתי פוסק במטרפה, מוזגים בזרם דק את תערובת השמנת והתפוזים על גבי תערובת הגבינה – על הזרם להיות דק כדי להבטיח השוואה איטית של הטמפרטורות ולוודא שהחלמונים לא יתגבשו. כאשר התערובת אחידה מניחים בצד ונותנים למלית להתקרר. 10 שופכים את המלית שהתקררה על גבי הקלתית המצופה בשוקולד. מיישרים את פני השטח של המלית , מכסים את הפאי ומכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות , רצוי לילה שלם. 11 מערבבים היטב את חומרי הציפוי, מורחים על העוגה בשכבה אחידה ומקררים שוב, עד שהציפוי מתייצב.
* המתכון באדיבות מקס ברנר >> לכל המתכונים לשבועות |