גריסי פנינה הינם שעורה מלוטשת, דגן חשוב, עשיר במינרל כרום המסייע להורמון האינסולין לחדור לתאים ובכך מאזן רמות סוכר בדם ומסייע במניעת סכרת.
המצרכים :
3 כוסות מים
1 כוס גריסי פנינה
מלח לפי הטעם
לרוטב
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
3-4 שיני שום כתוש
מלח
חצי כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 צרור בצל ירוק קצוץ דק
1 מלפפון חתוך לפרוסות
1 פלפל אדום טרי פרוס לפרוסות
חצי כוס עלי מנטה טריים קצוצים
אופן ההכנה:
להרתיח את המים, להוסיף גריסי פנינה ומלח, לכסות ולתת לרתוח עד שגריסי הפנינה רכים. לערבב את הרוטב ולצקת על גריסי הפנינה. כשהגריסים צוננים להוסיף פטרוזיליה, בצל, מלפפון, פלפל ומנטה.