1 מניחים את הקוסקוס והמים בקערה ומערבבים עד שהקוסקוס סופח לתוכו את כל המים. מוסיפים באטיות מחצית משמן הזית. מבשלים בקוסקוסייר או במסננת מעל אדים במשך 25 דקות. 2. מחזירים לקערה, מוסיפים את יתרת שמן הזית ומניחים להצטנן לפחות חצי שעה. 3. בינתיים חוצים את המלפפונים לרוחב ובעזרת כפית מרוקנים את החלק של הגרעינים. חותכים את סירות המלפפונים שנוצרות לקוביות קטנות, מוסיפים את תפוח העץ או גרגרי הרימון, את עשבי התיבול (אם מישהו מהנוכחים לא אוהב כוסברה, פשוט תוותרו עליה) והלימון, מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים.