1 משמנים את הסיר במעט שמן זית ומוסיפים את הבצל, שורש הסלרי, גבעולי הסלרי והגזרים. מטגנים מעל להבה נמוכה כרבע שעה. מוסיפים את הכמון ומערבבים. 2. מוסיפים את העדשים, מערבבים ומטגנים כשתי דקות. 3. מוספים את קוביות העגבניות, מערבבים, מכסים את הסיר ומניחים להתבשל ל-10 דקות, שבמהלכן רצוי לערבב מדי פעם. האדים שייווצרו בסיר המכוסה יגרמו לעגבניות להתבשל ו"להתמוסס" לתוך העדשים, והבחישה תסייע לתהליך. 4. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים במשך 50 דקות. 5. מוסיפים את הפטרוזיליה, עלי הסלרי, המלח והפלפל (המלח מתווסף רק עכשיו, כשהעדשים כבר רכות, משום שהוספתו בשלב מוקדם יותר הייתה מונעת מהן להתרכך), ומבשלים 10 דקות נוספות.