1 להכנת הקונפי ירקות: מבשלים בסירים נפרדים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות, כשהירק מכוסה בשמן זית. מבשלים במשך כ- 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים), ונמנעים מרתיחה. מצננים ושומרים בצנצנות.
2 להכנת ציר הירקות: מכניסים את הירקות (לא מקולפים) לסיר שחומם מראש, וממלאים הסיר במים עד לכיסוי הירקות. מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה ומסננים.
3 צורבים בשמן זית את פילה המוסר על מחבת חמה (על הצד של העור), למשך כ-2 דקות. הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש (230 מעלות) לכ-3 דקות.
4 לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות וירקות קונפי, ומאדים ביין לבן. מוסיפים את ציר הירקות, המלח הגס, הפלפל השחור והבזיליקום. מוסיפים חמאה ומיץ לימון ומסמיכים.
5 מניחים את הדג בצלחת עמוקה, כשהעור כלפי מעלה. מעליו שופכים בעדינות את תבשיל הירקות ומגישים.