1 מכינים את הפלפל צ'ומה: מערבבים את כל החומרים (כדאי להכין כמות יותר גדולה ולהקפיא - הכמויות שכאן הן לחריימה בלבד).
2 שוטפים היטב את הדגים, וחותכים אותם לקוביות בגודל הרצוי.
3 שמים את הפלפלצ'ומה בסיר, ומדליקים את האש. מערבבים כל הזמן, וכשהיא מתחילה לבעבע מוסיפים לה חצי כוס מים, בשביל "לפתוח את העיסה".
4 מוסיפים את רסק העגבניות, מבשלים מעט ומוסיפים עוד קצת מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הכמון והקימל (אם מוסיפים את התבלינים קודם, לימדה אמא של דולי, הם משחירים את התבשיל).
5 מסדרים את הדגים בסיר והופכים אותם עד שהם מאדימים יפה מכל הכיוונים, מוסיפים עוד כוס וחצי מים, שיכסו את הדגים, ומביאים לרתיחה.
6 מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-10 דקות. דולי מציעה לתת לדגים לנוח קצת בתוך הרוטב אחרי הרתיחה, כלומר לכבות את האש, להניח לכל הטעמים להיספג, ורק אחר כך לבשל את 10 הדקות הנוספות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לפסח