1 מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית.
2 מחממים מעט שמן בסיר רחב בעל תחתית עבה ומטגנים את הפלפלים (הגמבה והצ'ילי). ניתן לשלוט בחריפות ע"י חירור הצ'ילי או באמצעות השארתו שלם. בנוסף, אפשר להשאירו לאורך כל הבישול או לשלוף אותו באמצע הבישול.
3 אחרי 3 דקות מוסיפים את השום והגזרים ומטגנים עד שהפלפלים נהיים רכים.
4 מוסיפים את המים, העגבניות (אפשר שלמות בלי קליפה), תפוחי האדמה והכוסברה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
5 נותנים לתבשיל להתבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
6 מוסיפים את כל התבלינים חוץ מהפפריקה המתוקה ושמן הזית.
7 בינתיים מתבלים את הדג עם מלח גס (רצוי אטלנטי אם יש) ונותנים לו לעמוד עם המלח כ-10 דקות. שוטפים אותו במים קרים, מוסיפים אותו לתבשיל וסוגרים עם מכסה. חשוב מאוד שכל הדג יהיה בתוך הנוזל אחרת הוא לא יתבשל באחידות. מבשלים כחצי שעה נוספת.
8 מערבבים את שמן הזית והפפריקה ביחד בתוך כוס, כדי שלא יהיו גושים, מוזגים על התבשיל וממשיכים לבשל כ-20 דק' בלי מכסה - כדי שהנוזל יצטמצם ויסמיך מעט.
9 מגישים עם קוסקוס וכוסברה טרייה קצוצה.