1 מנקים את הארטישוקים ושומרים את העלים הבשרניים. חולטים את העלים במים שהורתחו מראש עם חצי לימון כשתי דקות ומעבירים למי קרח. 2. את לבבות הארטישוק פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בסיר יחד עם הגזר, הסלרי, הבצל השום, הטימין וזרעי הכוסברה. מכסים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים על להבה קטנה מאוד כשעה או עד שהארטישוקים רכים, כחצי שעה לאחר שהתחלנו בבישול מוסיפים את החומץ. מקררים בצד. 3. את גבינת הפטה חותכים לארבע ומשטחים אותה לצורת הפורמה. לשם כך ניתן להעזר בפטיש שניצלים ו"לדפוק" את הגבינה בין שני ניירות אפיה עם מעט שמן זית. 4. ההגשה: במרכז כל צלחת מניחים את הפורמה ובתוכה גבינת הפטה. 5. בקערה מערבבים את הדג, העגבניות, החציל הקצוץ, מוסיפים מיץ לימון ושמן זית, מלח ים ופלפל שחור גרוס ומעט טבסקו , מערבבים היטב ומתקנים תיבול. 6. מניחים כמות שווה של התערובת בכל פורמה ומשטחים. מניחים מעל כל סלט כ-3 פרוסות אטישוק ומעטרים בעלי הארטישוק לאחר שתיבלנו אותם במיץ לימון ומלח.