1 מרטיבים מעט את המצות, חותכים בזהירות רצועות ברוחב של 2 ס"מ (כמו סרגל של 12-15 ס"מ), ממשיכים באותו האופן עם שאר המצות ומסדרים אותן בזוגות.
2 בכל זוג מצות מורחים על אחת הרצועות ממרח אגוזים בשכבה אחידה, מפזרים על צד המרוח את אגוזי הלוז הכתושים וסוגרים מעל עם הרצועה הנוספת (יוצרים סנדוויץ'). ממשיכים כך עם שאר המצות.
3 מפדרים היטב את הסנדוויצ'ים מהמצות עם קורנפלור, נפטרים מהעודפים, ממשיכים לתערובת הביצים הטרופות ולאחר מכן לפירורי המצה.
4 לאחר שמסיימים את מלאכת הציפוי, מחממים את שמן הקנולה בסיר. במקביל, ממיסים בסיר כפול עם מים (בן מארי) מעל להבה נמוכה את השוקולד והחלב. חוזרים לשמן כשהוא רותח אך לא יותר מידי, מטגנים את המצות המצופות עד לקבלת גוון זהוב בהיר. לאחר הטיגון מעבירים לצלחת עם בד ספיגה.
5 מסדרים את המצות המטוגנות בצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר בעזרת המסננת.
6 מערבבים היטב את השוקולד המומס עם החלב, מעבירים לכלי הגשה קטן ועמוק ומגישים יחד עם המצות.
* המתכון באדיבות השף אורן ירושלמי, השף הראשי של מסעדת סקאלה במלון היוקרה מצודת דוד בירושלים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לפסח