1 מקלפים את העגבניות, מרתיחים מים בסיר וטובלים את העגבניות ל- 10 שניות, מעבירים את העגבניות לקערת מים קרים. מקלפים בעדינות באמצעות סכין קטנה. 2. מכינים את העגבניות למילוי: באמצעות סכין קטנה חותכים מכסה עם החלק היבש של העגבנייה שמחבר אותה לאשכול. מרוקנים את העגבניות באמצעות כף פריזיאן. שומרים את המכסים. 3. מכינים את המלית: במחבת קטנה מניחים את הסוכר ומבשלים אותו לקרמל, מוסיפים את החמאה ומערבבים מעט, מוסיפים את קוביות האגסים ואת קוביות התפוחים ומבשלים כשתיים- שלוש דקות. 4. מוסיפים את השקדים, הצימוקים ואת הפיסטוקים הקצוצים, מוסיפים את התבלינים ואת גרידות הלימון והתפוז ולבסוף מוסיפים את הנענע. מבשלים יחדיו עד שהפירות רכים – מצננים. 5. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מניחים את הסוכר ומבשלים לקרמל, מוסיפים את מיץ התפוזים ומצמצמים מעט למרקם סירופי. מוסיפים את החמאה. 6. ממלאים את העגבניות במלית ומניחים בתבנית בגודל מתאים, מכסים במכסה ושופכים מעט מהרוטב. מכניסים לתנור בחום של כ 180 מעלות לכ 15 דקות, מידי פעם מקפידים לשפוך מן הרוטב על העבניות. 7. מגישים חם עם כדור גלידת וניל ומעט מן הרוטב.