1 מרדדים את בצק העלים לעובי 1.5-2 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת צלחת וסכין. מניחים את העיגולים הקרוצים על מגש עם נייר אפייה ומחוררים אותם בעזרת מזלג.
2 מקלפים את תפוחי העץ, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות בעזרת סכין או מנדולינה.
3 מניחים על עיגולי בצק העלים הקרוצים את תפוחי העץ בצורת מניפה (כמו בדומינו: אחד מונח על השני במרווחים שווים) ומורחים בעדינות את החמאה על פרוסות התפוחים. מפזרים סוכר בנדיבות ומכניסים לתנור לאפייה ב-180 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שהתפוחים משחימים מעט.
4 מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומקרמלים בעזרת ברנר, או מחזירים לתנור למשך 7-10 דקות עד שמתקרמל ונהיה קראסט חום בהיר.
5 לטופי מלוח: בסיר קטן ממיסים את הסוכר על אש נמוכה עד שנהיה קרמל בהיר. מחממים מעט את השמנת ושופכים בזהירות ובעדינות על הקרמל. מערבבים בזהירות את הקרמל עם השמנת וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהטופי הופך למעט סמיך (מצומצם).
6 מורידים מהאש ומערבבים בעזרת בלנדר ידני את הטופי עד שהופך לאחיד וחלק. מוסיפים את המלח. מניחים בצד שיתקרר.
7 מגישים לצד הטאטן כשהטופי חם או קר. חותכים את הטאטן ל-8 משולשים (כמו פיצה) וטובלים ברוטב הטופי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה