המצרכים :לתחתית (תבנית מרובעת 20 ס"מ):
למלית הגבינה והפסיפלורה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות. 2 מערבבים את פירורי הביסקוויט, הקוקוס הטחון, הסוכר החום והחמאה. מהדקים לתחתית התבנית בעזרת כף ומעבירים בינתיים לקירור. 3 מערבבים בקערה בינונית גבינת שמנת, סוכר וקליפת תפוז. מוסיפים שמנת חמוצה, מחצית מכמות הפסיפלורה (רבע כוס) וקמח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (הקפידו שלא לטרוף את המלית אלא לערבב בעדינות על מנת שהתערובת תישאר כמה שיותר סמיכה). מוסיפים ביצים ומערבבים עד להטמעה. 3 יוצקים את הבלילה לתבנית, ומטפטפים מעל בכפית את יתרת מלית הפסיפלורה (לא בבת אחת כדי שלא תשקע, אלא מעט בכל פעם ובהדרגה). משיישים קלות בקיסם. 4 אופים כ-40-45 דקות עד שהתערובת מתחילה להתייצב בדפנות אך עדיין רוטטת במרכז. מצננים מעט בתנור כבוי, מוציאים לצינון מלא בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור למשך הלילה עד יממה לפני האכילה. פורסים לקוביות וזוללים. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות >> בואו להתפנק עם כל המתכונים של ענבל שיגרמו לכם לדחות את הדיאטה ביום |