1 להרכבת הבסיס: מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
2 בעזרת סכין משוננת חותכים כרבע מגובה כל בישקוט ליצירת בסיס ישר. מעמידים את הבישקוטים כשהבסיס הישר פונה כלפי מטה וכשהם צמודים זה לזה. אם הבישקוטים לא נצמדים בקלות לתבנית, נעזרים ברבעים שחתכנו לשם ייצובם ומניחים אותם על בסיס התבנית, כך שיהוו תמיכה לבישקוטים הניצבים. מרפדים את כל הבסיס ברבעים שנותרו באופן אחיד. (אין צורך לטבול את הבישקוטים בנוזל כלשהו כיוון שהם יספחו נוזלים מהמלית ויתרככו).
2 להכנת המלית: בקערה מערבבים היטב את הגבינה, הסוכר, תמצית וניל, גרידה ומיץ לימון לתערובת אחידה. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקלפים בכל פעם 1/3 מכמות הקצפת לתוך תערובת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בעדינות על גבי בסיס הבישקוטים, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך לילה שלם.
3 להכנת הציפוי: בסיר קטן ועל גבי להבה בינונית מביאים לרתיחה תוך כדי טריפה מתמדת את הפטל הקפוא, מים, סוכר, מיץ לימון והקורנפלור המנופה. כשהתערובת מבעבעת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד כ-2 דקות נוספות עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש. מעבירים לקערה ומצננים לחלוטין.
5 כשציפוי הפטל התקרר לחלוטין יוצקים אותו על גבי מלית הגבינה ובעזרת מרית מצפים באופן אחיד את פני העוגה.
6 לעיטור: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם פיה בצורת כוכב ומזלפים בשולי העוגה.
העוגה נשמרת בקירור עוד 3 ימים נוספים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל המתכונים לשבועות