עוגת גבינה גן עדןעוגת גבינה אפויה צחורה כשלג, שלא מצריכה תהליך הכנה מורכב. בעלת מרקם נימוח ומאוד עדין
צילום: דן פרץ, תנובה
|
המצרכים :לקלתית:
למלית הגבינה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-150 מעלות. 2 מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת בקוטר 19-20 ס"מ ומהדקים. מעבירים למקרר. 3 מכינים את המלית: מערבלים יחד את כל המצרכים: גבינה, סוכר, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, ביצה, חלמון וקליפת תפוז או לימון. 4 מוזגים את התערובת לתבנית ואופים כ-10 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-120 ואופים עוד כ-45 דקות, עד שהתערובת מתייצבת. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר. * שומרים במקרר עד שבוע ימים.
גיוונים: - תחתית שוקולד: מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה הכמות. - ניתן להניח פירות כמו משמשים או אפרסקים חצויים בתחתית, למזוג את המלית ולאפות ביחד. - ניתן לשלב פירות טריים מעל העוגה. רצוי פירות אדומים מעט חמצמצים, מפודרים באבקת סוכר. - ניתן לצפות ביוגורט מעורבב עם כף אבקת סוכר, כמו בתמונה: מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים את התערובת על העוגה ומשטחים. מחזירים לתנור ל-7 דקות נוספות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> הנה עוד מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה
|