1 משרים את האורז בקערה עם מים נקיים במשך 3-1 שעות.
2 מערבבים בקערה קטנה 2 כפות משמן הזית, את הצ'ילי המתוק ומיץ הלימון. מניחים בקערה את פילה העוף ומכסים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר לפחות שעה וחצי ועד 24 שעות.
3 משרים את האפונה בקערה עם מים רותחים במשך כמה דקות.
4 שוטפים את האורז ומעבירים לסיר נקי. מוסיפים מים כדי כיסוי + 1 ס"מ. מוסיפים את המלח, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך חצי שעה.
5 משרים את הפטריות בקערה עם מים רותחים במשך 10 דקות. מוציאים ופורסים דק.
6 מפזרים את החלק הירוק של הבצל בתחתית סיר רחב, שנוח להפוך. מפזרים מעל את הפטריות הפרוסות.
7 מחממים מחבת פסים עד שהיא לוהטת (מרגישים את החום עולה ממנה). מוציאים את העוף מהמרינדה (שומרים את הנוזלים) וצורבים במשך 4 דקות מכל צד. מעבירים את העוף לסיר עם הבצל והפטריות.
8 מטגנים במחבת עמוקה את החלק הלבן של הבצל הירוק במשך דקה. מוסיפים את האפונה המופשרת, המים ושארית המרינדה. מביאים לרתיחה. מעבירים לסיר עם העוף.
9 מערבבים את האורז. מוסיפים לסיר עם העוף. מבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות. הופכים לצלחת הגשה גדולה ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה