סלט אביב עם קורקבניםסלט עשיר בטעמים שיכול להיות גם ארוחה שלמה |
המצרכים :
אופן ההכנה:הכנות מוקדמות: 1 רוחצים את הקורקבנים ומייבשים היטב. 2. חותכים את השומן לקוביות ומניחים בסיר קטן על להבה בינונית. מוסיפים את הקורקבנים. אחרי שהשומן נמס מוודאים שהוא מכסה אותם. 3. מוסיפים את עלי הדפנה וגרגירי הפלפל, ממליחים ומבשלים על אש קטנטנה למשך שעתיים וחצי. מניחים לקורקבנים להצטנן. 4. חותכים כל קורקבן לארבעה חלקים (ניתן להכין גם יום מראש ולשמור במקרר). הכנות לקראת הארוחה: 5. במים קרים רוחצים היטב את עלי החסה והרשאד ומייבשים היטב. 6. בתוך קערה קורעים את עלי החסה והראשד. מוסיפים את הבצל הירוק. 7. בעזרת מנדולינה או פומפייה פורסים לפרוסות דקיקות את הסלרי, הצנוניות והארטישוק. חותכים את ראשי השומר לפרוסות עבות ומוסיפים את הכל לקערה. 9. מנערים ביחד את שמן הזית עם שמן האגוזים שבחרתם ויוצקים על העלים והירקות. סוחטים את הלימון ומערבבים. 10. במקביל מחממים מחבת כבדה וצורבים את הקורקבנים. 11. קולפים את הביצים וחותכים לארבעה חלקים. 12. מפזרים את הקורקבנים על הירקות, מסדרים את הביצים וממליחים את הכל במלח גס. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> כל המתכונים לפסח |