לחמם מחבת/סיר ריק על האש למשך כ-3 דקות כשהמכסה פתוח
לבדוק עם כמה טיפות מים שהסיר צבר מספיק חום
להכניס לסיר את הבצלים והפלפלים ולסגור מכסה ולטגן כ-5 דקות
להוסיף את נתחי העוף והסלרי ולערבב את תכולת הסיר היטב -לסגור מכסה ולהמשיך טיגון עוד 5 דקות.
להוסיף את העגבניות החתוכות ולהמשיך בישול עם מכסה סגור למשך 10 דקות על אש קטנה.
להוסיף את 2 כוסות האורז ומיץ הלימון, לפלפל ולהמליח לפי הצורך, לערבב היטב את כל תכולת הסיר ולבשל עם מכסה סגור עוד כרבע שעה.
לכבות את האש להוסיף את הפטרוזליה הקצוצה, לערבב היטב, לסגור מכסה ולתת לתבשיל להמשיך להתבשל כעשר דקות נוספות (כשהאש כבויה).