1 מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה בקערה גדולה בעזרת מטרפה כשלוש דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (צריך פה כוח, שימו לב). מוסיפים שמן ומקציפים עוד כדקה.
3 מוסיפים שקדים טחונים, מלח ואבקת אפייה ומערבבים.
4 מערבבים את השוקולד הקצוץ עם הקקאו, מוסיפים לקערה ומערבבים מעט.
5 מעבירים לתבנית, מקשטים בשקדים הפרוסים ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים (היזהרו לא לדקור את העוגה יותר מדי, כדי שלא תיפול).
6 מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.
כמו שאת, את באה איתנו לטיול! | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
* ציפוי השקדים מקבל גוון חום עמוק במהלך האפייה, לא להיבהל.
לבלוג של קרן - נשואה למאפייה
>> והנה עוד המון קינוחים שווים לפסח