1 ממיסים את השוקולד המריר על אמבט אדים (קערה מעל סיר עם מים רותחים - בן מארי).
2 מקציפים את החלבונים יחד עם רבע כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.
3 בקערה נפרדת מערבבים את החמאה הרכה עם שלושת רבעי כוס הסוכר שנותרה (רצוי במיקסר, אבל אפשר גם ידנית). מוסיפים את החלמונים בהדרגה (אחד אחד), ולבסוף מאחדים עם השוקולד המומס לתערובת אחידה.
4 מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים עם תערובת החמאה והשוקולד עד לקבלת קרם אחיד. מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים.
5 משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ ומניחים בה את מחצית הקרם.
6 אופים בתנור שחומם ל-175 מעלות למשך 20 דקות, ומצננים.
7 שופכים את מחצית הקרם שנותרה על העוגה, ומצננים 4 שעות לפחות במקרר.
8 מגרדים שוקולד חלב מעל העוגה ומגישים.
>> כל המתכונים לפסח