1 מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד קבלת בצק אלסטי (לישה של 10 דקות לפחות).
2. יוצרים כדור בצק ומשמנים אותו. משאירים למנוחה בחוץ לפחות לשעה-שעה וחצי.
3. קולפים את תפוחי העץ מגלענים וחותכים לקוביות גדולות.
4. בסיר רחב מכינים קרמל מהסוכר, מוסיפים את החמאה (100 גרם). מוסיפים לקרמל את התפוחים מכסים ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות לכשעה.
5. כשהתפוחים מוכנים מסננים מהקרמל ומוסיפים את הפטל. מניחים להצטנן.
6. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים מפה/סדין על משטח עבודה, מקמחים ומרדדים את הבצק, ואחר כך מקמחים את הידיים ומותחים את הבצק.
7. מטפטפים על הבצק חמאה מומסת וסוכר.מניחים את המילוי בהתחלת הבצק ובעזרת המפה/סדין מגלגלים את הבצק.
8. מורחים בחמאה מומסת ומכניסים לתנור לכ-25 דקות. מורחים שוב בחמאה מומסת ומצננים.
לאותו שטרודל, בגרסת הפילו