המצרכים (8 מנות):לתחתית:
לקרם גבינה ושוקולד לבן:
לציפוי ועיטור:
אופן ההכנה:1 לתחתית: טוחנים את עוגיות הסנדוויץ' עם קורט מלח לפירורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב לתערובת לחה. מהדקים לתחתית של 8 כלים אישיים של 5-6 ס"מ, ומעבירים לקירור. 2 לקרם גבינה ושוקולד לבן: מערבבים ג'לטין עם 2 כפות מים ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5 דקות.ממיסים את השוקולד הקצוץ במיקרוגל או על בן מארי ומצננים. קוצצים על קרש חיתוך את עוגיות הסנדוויץ'. 3 מערבבים בקערה גדולה את שתי הגבינות, מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים לתערובת חלקה. ממיסים את הג'לטין (10-15 שניות במיקרוגל) ומערבבים לנוזל חלק. מערבבים לתוך הג'לטין כמה כפות מתערובת הגבינה, יוצקים את תערובת הג'לטין לתוך הבלילה וטורפים היטב להטמעה. 4 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. מוסיפים את העוגיות הקצוצות ומקפלים להטמעה. מחלקים את הקרם בין הכלים ומקררים למשך הלילה. 5 לציפוי ועיטור: לאחר שהעוגות התייצבו ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר קצוץ ושוקולד חלב קצוץ עם מחצית מכמות השמנת המתוקה, ומערבבים לציפוי חלק. מקררים 20-30 דקות, עד שהציפוי מסמיך אך עדיין רך ונוזלי מספיק לציפוי. יוצקים כף גדושה מהציפוי על כל עוגה ומחליקים במרית. מקציפים במערבל חשמלי את יתרת השמנת המתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומעטרים כל עוגה. *אפשר להגדיל את הכמויות במתכון ב-30 אחוז להכנת עוגה גדולה בתבנית 24 ס"מ. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |