ציפוי אגסים:
1 מקלפים את האגסים, חוצים ומוציאים בעזרת כפית את הליבה.
2 מכניסים את כל שאר מרכיבי הציפוי לסיר ומביאים לרתיחה.
3 מוסיפים את האגסים ומבשלים כ-3 דקות.
4 מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה. מסננים את הנוזל, פורסים בצורת מניפה ומניחים בצד.
ציפוי קראמבל:
5 מערבבים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת פרורי בצק.
6 מפזרים על תבנית ואופים כ-20 דקות בחום של 160 מעלות. מוציאים ומניחים בצד.
ציפוי שמנת חמוצה:
7 טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.
בסיס העוגה – (בצק פריך):
8 מחממים תנור ל-170 מעלות.
9 מערבלים במערבל עם וו גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק.
10 מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש, מוציאים ומצננים.
העוגה (תערובת הגבינה):
11 מחממים תנור ל-200 מעלות.
12 מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי. מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה. חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן.
13 אופים למשך 20 דקות בחום של 200 מעלות, מנמיכים ל-170 מעלות, אופים למשך 20 דקות נוספות ומוציאים.
14. מצננים כ-10 דקות ומורחים שכבה דקה של ציפוי השמנת החמוצה. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת. מוציאים, מניחים מעל את האגסים, ביניהם מפזרים את פרורי הקראמבל ומגישים.