עוגת שוקולד מושלמת לפסחהיא רכה ונמסה בפה, ומצליחה להיות שוקולדית ועשירה ועדיין להישאר קלילה. מבוגרים אוהבים אותה, ילדים מתים עליה, בקיצור - מושלמת
צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי
|
המצרכים :
לרוטב פירות יער:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה, חלב, דבש ומלח. מוסיפים ליקר או אייריש קרים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. 3 מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומעבירים לכלי אחר. 4 בקערת המיקסר הנקייה מקציפים את הביצים (ללא הפרדה) והסוכר במשך 5 דקות במהירות גבוהה. 5 מאחדים בין תערובת השוקולד והביצים בתנועות קיפול. 6 מוסיפים את הקצפת ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. 7 יוצקים לתבנית משומנת ומניחים בתוך תבנית נוספת שמכילה אותה בנוחות. יוצקים לתבנית הגדולה מים רותחים עד כדי מחצית גובה דפנות התבנית הפנימית. אופים כ-40 דקות (לי לקח כשעה) עד שפני העוגה נסדקים מעט. 8 מוציאים מאמבט המים ומצננים לחלוטין בתבנית מחוץ לתנור. במהלך הקירור העוגה תאבד מנפחה, וזה בסדר. מעבירים למקרר לשעתיים על מנת להקל על הפריסה (אני ממליצה לקרר למשך לילה). 9 מכינים את הרוטב: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל החומרים, ממשיכים לבשל 5-10 דקות נוספות עד לצמצום הנוזלים. מצננים ומגישים יחד עם פרוסת עוגה. הערות: * המתכון המקורי מכיל אייריש קרים שאיננו כשר לפסח. בימי החג ניתן להמיר אותו בכל ליקר כשר לפסח אחר (ליקר קפה, שוקולד, אמרטו וכד') או אפילו לוותר לגמרי (פחות מומלץ). בשאר ימות השנה מומלץ להיצמד למתכון המקורי. * מבחינת סדר העבודה – לפני הקצפת הביצים, כדאי להתחיל בהקצפה של השמנת המתוקה למרות שהיא האחרונה להתווסף לבלילה. את הקצפת מעבירים בינתיים לכלי אחר. שוטפים את קערת המיקסר ורק אחר כך מקציפים את הביצים, וזאת על מנת לאפשר לקפל את התערובת כולה בקערת המיקסר הגדולה. * אל תיבהלו מאפייה בבן מארי (אפייה באמבט מים), רק הקפידו לוודא כי התבנית שלכם אטומה לגמרי על מנת שלא תתאפשר חדירה של מים לתוך בלילת העוגה. * למרות ההמלצה של המתכון המקורי לקרר את העוגה לפני הפריסה כשעתיים במקרר, אני ממליצה להמתין אפילו הרבה יותר (לילה), מכיוון שהעוגה נוטה להתפורר כאשר איננה קרה מספיק. * המתכון באדיבות הבלוג מתוקים שלי. מבוסס על מתכון מתוך הספר "שוקולד" של על השולחן. |