1 שמים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, קליפת הלימון, הקמח וחצי מכמות הסוכר. מערבבים לבלילה אחידה וחלקה.
2 מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף, מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
3 מוסיפים את הקצף לבלילה בהדרגה, בשתיים-שלוש פעמים, ומקפלים פנימה בעדינות לאחר כל הוספה.
4 יוצקים את בלילת הבצק לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) כ 10- דקות. מנמיכים את חום התנור לחום נמוך-בינוני (170 מעלות) ואופים כ 40- דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה.
5 מסדרים את חצאי המשמשים או האפרסקים על העוגה. מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. כשהג'לי מתחיל להיקרש, יוצקים אותו על המשמשים. מאחסנים במקרר. לפני ההגשה משחררים את העוגה מן הדפנות בעזרת סכין.
6 מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן, ומזליפים תלוליות קטנות מסביב לעוגה.
>> לאתר של פסקל