עוגת פתי בר קרמל וגבינהעוד לא נולדה עוגת הביסקוויטים שהצלחנו לעמוד בפניה - והנה אנחנו עושים לעצמנו את החיים קשים אפילו יותר. מה לעשות שהביסקוויטים האלה, בטעם קרמל, העבירו לנו מסרים תת הכרתיים ושריבת החלב פזלה אלינו מהמדפים
אולגה טוכשר
| mako אוכל
| פורסם 13/05/15 06:52
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית מרובעת 21X21 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מכינים את הקרם: מערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית הווניל וריבת החלב במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האינסטנט פודינג ומערבבים שוב 2-3 דקות עד שהתערובת מתחילה להתעבות ולהתייצב. 2 בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. 3 מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינות ומערבבים אותה פנימה בתנועות קיפול עד שמתקבל קרם סמיך ואחיד. 4 מרכיבים את העוגה: מרפדית את התבנית בנייר אפייה. אם רוצים עוגה ממש רכה – טובלים את הפתי בר בחלב לכמה שניות. אם לא – מדלגים על הטבילה. מניחים בתחתית התבנית שכבת ביקוויטים ומורחים אותה בקרם בעזרת כף או לקקן. חוזרים על אותה הפעולה עוד שלוש פעמים, ומסיימים בשכבה של קרם. 5 עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים לקירור של לפחות 3 שעות (עדיף לילה שלם). 6 לפני ההגשה מקשטים את העוגה בפירורי פתי בר בטעם קרמל ובתלוליות ריבת חלב, אם רוצים. שומרים במקרר בכלי אטום. הערות: 1 אפשר להשתמש בגבינה לבנה עם אחוזי שומן גבוהים יותר. 2 אם רוצים, אפשר לוותר על הסוכר בקצפת. 3 אם מכינים את העוגה מראש ומשאירים במקרר ללילה, אפשר לדלג על טבילת העוגיות בחלב. העוגה תתרכך מהקרם. לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי |