המצרכים (10 מנות):
לקרם:
להגשה:
אופן ההכנה:1 להכנת הקרפים: בקערה גדולה מניחים את הקמח, סוכר ומלח ומערבבים. יוצרים גומה במרכז ושוברים לתוכה את הביצים. בעזרת מטרפה ידנית מערבבים לתערובת אחידה. 2 בהדרגה, מוזגים את החלב המהול ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, ללא גושים. 3 מוסיפים לבלילה 2 כפות חמאה מומסת ואת יתר החמאה שומרים בצד, לשימון המחבת. 4 מחממים מחבת שטוחה. כשהמחבת חמה יוצקים 2-3 כפות של הבלילה ומטים את המחבת לציפוי אחיד של הבסיס. אחרי 30-60 שניות מרימים את שולי הקרפ בעזרת מרית ובודקים שהתחתית זהובה. הופכים את הקרפ בזהירות על צידו השני ומטגנים שניות בודדות. מעבירים לצלחת שטוחה וחוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה. 5 להכנת הקרם: בקערה גדולה עם מיקסר ידני או בקערת מיקסר, מניחים את השמנת המתוקה והחמוצה ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הרום ואבקת הסוכר ומציפים לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות את קליפת התפוז המגורדת לתוך הקצפת (שומרים בצד מעט קליפה, לקישוט העוגה). 6 הרכבת העוגה: על גבי צלחת הגשה, מניחים עלה בלינצ'ס ובעזרת מרית מורחים 2-3 כפות של הקרם לשכבה אחידה. מניחים עלה בלינצ'ס נוסף מעל, מורחים את הקרם וכך חוזרים על הפעולות עם יתר עלי הבלינצ'ס ומסיימים עם שכבת קרם. 7 זורים מעל אגוזי לוז קצוצים וקליפת התפוז ומגישים מיד. ניתן גם להכין מראש ולשמור במקרר עד להגשה. העוגה תישמר במקרר עד 3 ימים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!>> לכל המתכונים לשבועות |