1 מכינים את הפירורים: מכניסים את החמאה, הסוכר והקמח למעבד מזון עם להב מתכת ומפעילים עד שמתקבלים פירורים גסים. משטחים מחצית מהכמות בתוך רינג בקוטר 24 ס"מ (אם אין, אפשר להסתפק בתבנית 24 רגילה) ואופים ב-160 מעלות 15-20 דקות. את הכמות הנותרת מפזרים על תבנית אפייה ואופים כ-20 דקות (אם משתמשים בתכנית טורבו אפשר לאפות את שתי התבניות ביחד).
2 מכינים את המלית: יוצקים על הג'לטין את המים הקרים ומחכים 5 דקות. מכניסים למיקרו ל-20 שניות, מוציאים ומוודאים שלא נשארו גבישי ג'לטין. מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, האינסטנט פודינג וגרידת הלימון. מוסיפים לקערת הג'לטין כשלישי מתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת הג'לטין והגבינה בחזרה לתערובת הגבינה.
3 מקציפים את השמנת המתוקה לקצף מאוד רך, כמעט נוזלי, ומערבבים לתוך תערובת הגבינה בתנועות קיפול.
4 אם רוצים, מצמידים לשולי התבנית שקף לעוגה (הוא יסייע בחילוץ העוגה בקלות). מניחים את תחתית הבצק העגולה שאפינו בשלב הראשון, ומוזגים את המלית. מעבירים לקירור של שעתיים לפחות, עד שהמלית מתייצבת. מפוררים את שארית הבצק מלמעלה, ומעבירים למקפיא לכשעה.
5 מוציאים את העוגה מהמקפיא חצי שעה לפני ההגשה. שומרים במקרר.
המתכון באדיבות רשת "קפה לנדוור" ואמנית הקונדיטוריה אסטלה, המשיקים את "Landwer's Bakery" – קולקציית קינוחי בוטיק הכוללת כ-20 קינוחים חדשים.
>> והנה פאי מדליק ללא אפייה