סלט פנצנלה איטלקי הוא הפתרון המהיר לסלט קל ומשביע ממה שיש בבית. אחד המאפיינים של הסלט הוא פרוסה או קוביות לחם מעט יבש בתחתית הצלחת, שסופגות את הרוטב הטעים שנוצר בסלט. בתמונה אפשרות נוספת: סלט פנצנלה עם קוביות לחם קלויות, שמעורבבות עם הירקות.
המצרכים (4 מנות):לסלט:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1 קוצצים גס את העגבניות, הבצל האדום והפלפל. פורסים דק (אפשר גם ללא קילוף) את המלפפון ואת עלי הריחן. 2 שמים את כל הירקות בקערת סלט וממליחים מעט, כדי לזרז את היווצרות הרוטב. 3 בכלי נפרד, מנערים יחד את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הירקות (אין צורך להשתמש בכל הכמות). 4 מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. נותנים לסלט "לעמוד" כדי שייווצר הרבה רוטב. 5 מגישים במנות אישיות: חותכים את הלחם לקוביות גדולות ומניחים בתחתית צלחות ההגשה האישיות - מעט עמוקות. מחלקים רבע מהסלט לכל צלחת עם הרבה רוטב. מקשטים בזיתים ומוסיפים גבינה. מגישים מיד. ** אוהבים אוכל איטלקי? הנה מתכון לפיצה ביתית בדיוק כמו של הסבתות האיטלקיות |