1 משרים כוס בורגול בשתי כוסות מים רותחים למשך 20 דקות. מניחים את הכלי בצד ומבצעים את שאר השלבים.
2. הכנת מצע הירקות: פורסים בצל, גזר ועגבנייה לפרוסות גסות.
3. מטגנים את הבצל והשום במעט שמן. נזהרים שהשום לא יישרף.
4. כשהבצל מתרכך, מוסיפים את העגבנייה ומטגנים יחד מספר דקות עד שהעגבנייה מתרככת והבצל מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בצד.
5. הכנת הביצים העלומות: מרתיחים מים בסיר קטן או פינג'אן. כשהמים רותחים שוברים לתוכם ביצה אחת, ומבשלים כ-4 דקות עד שהיא מלבינה לחלוטין ומתקשה מעט. מכינים בכל פעם ביצה אחת, כדי שהן לא יתחברו.
6. הכנת הרוטב: טוחנים בבלנדר מלפפון, שמנת חמוצה וכמה גבעולי נענע עד שהתערובת מקבלת צבע ירקרק מעט. מוסיפים מיץ לימון ומעט פלפל.
7. הגשה: מסדרים את הבורגול על צלחת, מניחים מעליו ירקות, ביצה עלומה ורוטב נענע.