שמים את הבורגול בקערה שטוחה ומתיזים עליו מעט מי מלח רותחים ממצינים כחמש דקות עד שהוא תופח ומערבבים עם מזלג. מפרקים את פרחי הברוקולי לפרחים. קולפים את הגבעול ופורסים. יוצקים את שארית המים הרותחים על פרחי הברוקולי, הגבעולים, הבצל הירוק והקישוא. מניחים ל 2 דקות, מעבירים לקערת מי קרח ומסננים. שומרים מעט ממי הירקות לרוטב. מערבבים את כול הירקות עם הבורגול ומוסיפים את העגבניות. מערבבים בבלנדר את מיץ הלימון, השמן, מי הירקות, מלח, פלפל. יוצקים על הסלט, מערבבים ומניחים ל 10 דקות לפחות לספיגת טעמים. מפזרים צנוברים ומגישים.