להכנת המילוי:
1 בסיר גדול ושטוח מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום, הבצל, תפוחי האדמה, הקישואים, הגזר והסלרי ומטגנים היטב כ-10 דקות.
2 מוסיפים פנימה את העדשים, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, הצ'יפוטלה, עלה הדפנה, המרווה, הקימל, מלח ופלפל שחור. ממשיכים לטגן 3-4 דקות. מניחים בצד.
3 בסיר נוסף מטגנים על אש גבוהה ומעט שמן זית את הבשר עד שהוא משחים היטב (כמו לבולונז).
4 כאשר הבשר משחים מוסיפים את הירקות, העדשים והיין הלבן, ומבשלים על אש נמוכה עד שהיין מצטמצם. כ7-8 דקות.
5 מוציאים לקערה, מצננים ומוסיפים את הביצים.
6 מערבבים היטב ומעבירים לתבנית בגובה 6-7 ס"מ. מהדקים היטב את המילוי בתחתית.
להכנת מחית שום:
7 מחממים את השמן ואת שיני השום ומנמיכים את האש. מבשלים בסיר קטן על להבה קטנה כ-20 דקות עד שהשיניים מתרככות. אם לא התרככו ניתן להמשיך לבשל עוד 10 דקות.
מועכים באמצעות מזלג למחית גסה.
להכנת מחית תפו"א לכיסוי הפאי:
8 מבשלים את תפו"א במים עד שמתרככים ומועכים לפירה. חשוב להעביר דרך מסננת או כלי להכנת פירה. מקררים מעט. מוסיפים את מחית השום, אגוז מוסקט והחלמונים ומערבבים.
אם התערובת קשה מידי ניתן להוסיף מעט מים. מורחים את התערובת בעובי 2 ס"מ מעל הבשר בתבנית.
9 מחממים תנור לחום 170 מעלות ואופים כ-45 דקות.