מעקודה מרוקאיתפשטידה מופלאה שתאכיל בכיף את כל המשפחה: תפוחי אדמה, אפונה, גזר והמון ביצים, שמטגנים על הגז ואחר כך אופים להתייצבות והשחמה יפה. רוצים לריב לאיזו עדה זה שייך? שיבושם לכם, אנחנו נאכל בינתיים![]()
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים וחותכים לקוביות של סנטימטר. 2 במקביל מבשלים את האפונה היבשה בסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהאפונה מתרככת אבל לא מתפוררת. מסננים ומצננים. 3 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 4 מעבירים את האפונה המבושלת לקערה גדולה ומוסיפים אליה את יתר חומרי הפשטידה, לא כולל השמן. 5 יוצקים את השמן לסיר בקוטר 26 ס"מ שיכול להיכנס לתנור (או תבנית עם תחתית לא מתפרקת). כשהשמן חם, יוצקים פנימה את העיסה ונותנים לה להיטגן כ-5 דקות. מעבירים את הסיר לתנור, וממשיכים לאפות כמו עוגה כ-35 דקות, או עד שפני המאפה זהובים והפשטידה התייצבה. מגישים פושר.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |